Skąd się biorą problemy ze wzwodem?



Ważnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
właściwe jedzenie.
Zbilansowana dieta jest w stanie poprawić nie tylko stan potencji, ale
również płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do całkiem
ważnych ubytków selenu.
Łatwo go unormować spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny tak samo
istotny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
pobudza nasze libido. W czasie
nadużywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
a szybko można go zwiększyć
jedząc potrawy strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
ważnym elementem jest również
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy a także zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak czekolada, wołowina, nerkowce, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która działa na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeśli chcemy
unormować jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra
cialis cena



Opublikowany w new